logo

UKINUT JE HRVATSKI ZAVOD ZA TOKSIKOLOGIJU I ANTIDOPING

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping kao pravni subjekt prestao je s radom 31. prosinca 2018. godine te od 1.siječnja 2019. nastavlja sa radom u okviru Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti (NN 100/18). Dosadašnji poslovi odvijat će se u dvije službe: Služba za toksikologiju i Služba za antidoping. Sukladno tome mijenjaju se slijedeći podaci:

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO
Služba za toksikologiju
Rockefellerova 7
10 000 Zagreb
OIB: 75297532041
IBAN: HR1923600001101244229

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO
Služba za antidoping
Rockefellerova 7
10 000 Zagreb
OIB: 75297532041
IBAN: HR1923600001101244229

Do daljnjega ostaju na snazi postojeći telefonski brojevi i internetske stranice, uključujući i telefon za pomoć u hitnim kriznim situacijama s kemikalijama, a koji je na raspolaganju 24 sata na dan kroz svih 7 dana u tjednu:

098 / 405 636

Nova e-mail adresa Službe za toksikologiju je toksikologija@hzjz.hr. Sve buduće upite / dokumente / prijave šaljite na navedenu adresu.

Ovim putem zahvaljujemo svim gospodarstvenicima koji su nam davali podršku za ostvarivanje samostalnosti svo ovo vrijeme od našeg osnivanja 1997. godine pa do danas, a posebice u ovom periodu nakon Odluke Vlade Republike Hrvatske o ukidanju od 2. kolovoza 2018. godine. Nadamo se da ćemo i dalje usko surađivati, a mi ćemo se i dalje truditi, koliko će to biti u našoj moći da što promptnije i što učinkovitije udovoljimo zahtjevima gospodarstva po pitanjima poslova koje za Vas odrađujemo, a sukladno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, Zakonu o kemikalijama te zakonima o provedbi uredbi Europske unije vezanim uz kemikalije.

 

Obavještavamo vas kako na jesen počinjemo s edukacijom o zaštiti radnika od opasnih kemikalija, kao i odgovornih osoba, na način kako je i bila praksa do pojave epidemije.

Prijaviti se možete putem on-line prijavnice s naše internetske stranice www.hzt.hr, a prijavljeni kandidati dobit će pismenu obavijest i bit će pozivani prema redoslijedu prijava.

Služba za toksikologiju

Hrvatski zavod za javno zdravstvo

 

Implementacija Priloga VIII. Uredbi CLP – 9. dio

U pripremi je edukacija vezana uz Prilog VIII. Uredbi CLP. Obzirom da nije poznato hoće li nam biti dostupna demo verzija PCN formata, još uvijek nije sigurno hoćemo li organizirati radionicu ili ipak „samo“ seminar. Ova nepoznanica donekle utječe i na sam termin edukacije, koja je do sada odgođena već u dva navrata.

Više o edukaciji saznajte ovdje.

 

REF-6 projekt

„REF“ (REACH-EN-FORCE) obilježava projekte koji se odvijaju na godišnjoj bazi, na razini Europske Unije. Iz godine u godinu teme su drugačije, obično su vezane uz Uredbu REACH, no 2017. godine  glavna je tema bilo razvrstavanje i označivanje smjesa u skladu s Uredbom CLP, što se i opet ne može odvojiti od Priloga II. Uredbe REACH, tj. od STL-ova. Stoga se kao predstavnik Hrvatske u pripremama REF-6 projekta našla i djelatnica Službe za toksikologiju, koja je kasnije, na radionici u ECHA-i u listopadu 2017., nastupila kao jedan od trenera. Treneri su bili podijeljeni u grupe od 2 osobe te su o slučajevima pripremljenima i razrađenima tijekom pripremnog dijela, raspravljali s prisutnim inspektorima. Iz 28 država, radionici su prisustvovala po dva inspektora.

Više o projektu saznajte ovdje.

 

Implementacija Priloga VIII. Uredbi CLP – 8. dio

CARACAL 33  (14. i 15. siječnja 2020.)

Tema prvoga dana je bilo harmonizirano razvrstavanje tvari koje će biti uključene u iduće izmjene i dopune Priloga VI. Uredbi CLP. Tema drugoga dana su i opet bile izmjene i dopune originalnog teksta Uredbe komisije (EU) 2017/542 o izmjeni Uredbe (EZ) br. 1272/2008 o razvrstavanju, označivanju i pakiranju tvari i smjesa dopune prilogom o harmoniziranim informacijama koje se odnose na hitni zdravstveni odgovor (Priloga VIII. Uredbi CLP).

Detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

 

Implementacija Priloga VIII. Uredbi CLP – 7. dio

Radionica za imenovana nacionalna tijela i centre za otrovanja – rad na i uporaba PCN baze

(10. prosinca 2019.)

Nakon što su nam predstavnici ECHA-e predstavili mogućnosti pretraživanja PCN baze (prema imenu uvoznika ili daljnjeg korisnika, UFI broju, datumu notifikacije, …), predstavnici Finskog i Nizozemskog imenovanog nacionalnog tijela te Irskog i Norveškog centara za otrovanja su održali prezentacije vezane uz njihove načine prikupljanja podataka, tj. korištenja njima, kao i planove za veće ili manje korištenje buduće PCN baze.

Detaljnije informacije o radionici možete pronaći ovdje.

 

Implementacija Priloga VIII. Uredbi CLP – 6. dio

 HelpNet CLP radionica (27. studeni 2019.)

 Glavna su tema radionice bile izmjene i dopune originalnog teksta Uredbe komisije (EU) 2017/542 o izmjeni Uredbe (EZ) br. 1272/2008 o razvrstavanju, označivanju i pakiranju tvari i smjesa dopune prilogom o harmoniziranim informacijama koje se odnose na hitni zdravstveni odgovor (Priloga VIII. Uredbi CLP) i odgoda njegove primjene s 01.01.2020. na 01.01.2021., što bi trebalo postati službeno s danom stupanja nove Uredbe o Prilogu VIII. na snagu (očekuje se u drugoj polovici siječnja 2020.).

 Dakle, da! Primjena Priloga VIII. se odgađa za godinu dana.

Informacije o radionici možete pronaći ovdje.

Implementacija Priloga VIII. Uredbi CLP – 9. dio

 

U pripremi je edukacija vezana uz Prilog VIII. Uredbi CLP. Obzirom da nije poznato hoće li nam biti dostupna demo verzija PCN formata, još uvijek nije sigurno hoćemo li organizirati radionicu ili ipak „samo“ seminar. Ova nepoznanica donekle utječe i na sam termin edukacije, koja je do sada odgođena već u dva navrata.

Alternative flash content

Requirements

Piktogrami opasnosti

Kontakt

Služba za toksikologiju

Borongajska 83g

10 000 Zagreb

» Pogledajte sve kontakte

  • Telefaks:
  • 01 4641 368

Telefaks: 01 4641 368

E-mail: toksikologija@hzjz.hr

Ostale stranice

Posjetite stranicu za građanstvo
otrovono logo
Kako bismo Vas što lakše upoznali sa raznim kemikalijama i otrovima u kućanstvu, kreirali smo za Vas novu stranicu pod nazivom Otrovno.com.
» Stranicu možete posjetiti ovdje.


Posjetite stranicu Službe za antidoping
antidping logo


» Stranicu možete posjetiti ovdje.